Nieuws

Ook muziekles voor kinderen met weinig geld

Ook muziekles voor kinderen met weinig geld
Harderwijk krijgt een Jeugdcultuurfonds, een fonds waarmee het voor kinderen uit gezinnen met minder geld ook mogelijk is om bijvoorbeeld muzieklessen te volgen.
HARDERWIJK - Harderwijk krijgt een Jeugdcultuurfonds, een fonds waarmee het voor kinderen uit gezinnen met minder geld ook mogelijk is om bijvoorbeeld muzieklessen te volgen.
Vrijdagmiddag ondertekende de gemeente Harderwijk de overeenkomst met stichting Jeugdcultuurfonds Gelderland.
Harderwijk is de eerste gemeente die begint met het fonds. De stichting Jeugdcultuurfonds Gelderland, die dit jaar is opgericht, hoopt dat meer gemeenten zich bij het fonds zullen aansluiten.
De organisatie is gelieerd aan het Jeugdsportfonds, dat probeert om kinderen met weinig geld te laten sporten, door de contributie voor de sportvereniging te betalen. Daaraan doen inmiddels 22 gemeenten mee, waardoor 700 kinderen met steun van het fonds kunnen sporten.
Kinderen kunnen worden aangemeld voor het fonds door de interne begeleiders op school. De kinderen kunnen straks in Harderwijk kiezen voor of een sport, of een culturele cursus via de culturele aanbieders, zoals muziek- of dansles.