Nieuws

Basisschoolleerlingen openen eigen winkel in Doesburg

DOESBURG - Rebird, Girlzzshop, HapSlikWeg, Pippa, Turn up the Gel, Janamati en YumYum's Zoete Suikerbom zo heten de bedrijfjes die op donderdagmiddag de deuren openden in Doesburg.
Zowel op donderdag als vrijdag gaan er in het Hanzegebouw wel hele jonge ondernemers aan de slag, namelijk leerlingen uit groep 7 en 8. De pop-up store werd donderdagmiddag door een jongere versie van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima geopend.
Er zijn verschillende bedrijfjes die een groot scala aan producten en diensten aanbieden, van kleurrijke armbanden tot houten zwaarden. Het bedrijfje Rebird biedt vogelhuisjes en voederplankjes van gerecycled materiaal aan, Turn up the Gel wil de markt verroveren met een speciale gel waar je haar van gaat glanzen, de zes meiden van Pippa verkopen eigengemaakte lippenbalsem in verschillende smaken en daarnaast kunnen klanten er ook hun nagels laten lakken.

Lekkere trek

Van al dat shoppen kan je honger krijgen vandaar dat het bedrijfje HapSlikWeg lekkere kaasstengels verkoopt en voor de zoetekauw heeft het bedrijf YumYum's Zoete Suikerbom cupcakes en verse wafels.
De pop-up store is de afsluiter van het project 'De Jonge Doesburgse Ondernemer' van DoesburgBruist! Tijdens dit project leren kinderen wat er komt kijken als je een eigen bedrijf wilt starten, zo moesten ze een ondernemersplan en een publiciteitsplan maken, posters en flyers ontwikkelen, administreren, inkopen, samenwerken en een winkel inrichten. Donderdag en vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur verkopen de kinderen hun zelfgemaakte koopwaar.