Nieuws

Inspectie eist voor 31 januari verbeteringen bij Het Hietveld

Inspectie eist voor 31 januari verbeteringen bij Het Hietveld
Gehandicapteninstelling Het Hietveld in Beekbergen moet voor 31 januari onder meer het beleid rond medicijnen en vastbinden beter op orde hebben.
BEEKBERGEN - Gehandicapteninstelling Het Hietveld in Beekbergen moet voor 31 januari onder meer het beleid rond medicijnen en vastbinden beter op orde hebben.
Dat zegt de Inspectie voor de Gezondheidszorg in een rapport (pdf).
De Inspectie ging langs naar aanleiding van een uitzending van het EO-programma Dit is de Dag. Daarin noemden verschillende betrokkenen de 'structurele onveiligheid' bij Het Hietveld. Medewerkers zouden geslagen, geschopt en geknepen worden.

Insuline

De instelling, onderdeel van Pluryn, moet er nu onder meer voor zorgen dat alle medicijnen op naam staan en dat ze beter worden bewaard. Bij de controle werd bijvoorbeeld insuline gevonden in een koelkast waar ook levensmiddelen werden bewaard. Ook moeten het personeelsbeleid en het beleid rond vrijheidsbeperkende maatregelen, zoals vastbinden, verbeteren.
Begin vorige maand zei Het Hietveld bezig te zijn met een verbeterplan. De instelling zou na een periode van onrust sinds 2013 'in rustiger vaarwater' zijn gekomen. 
De Inspectie zegt dat Het Hietveld opnieuw zal worden bezocht om te kijken of de zaken zijn verbeterd.