Nieuws

Nijmegen krijgt fietsvierdaagse; Rheden bijna zonder

Nijmegen krijgt fietsvierdaagse; Rheden bijna zonder
In 2016 komt er weer een Fietsvierdaagse in Nijmegen.
NIJMEGEN - In 2016 komt er weer een Fietsvierdaagse in Nijmegen.
Het evenement hield in 2008 op te bestaan nadat de bezoekersaantallen stevig terugliepen.
Acht jaar later probeert stichting Ox het evenement nieuw leven in te blazen. 'Op het hoogtepunt waren er 8000 deelnemers en het heeft 35 jaar bestaan. Er is dus een goede naam', aldus organisator Tim van Os. Aantallen van 8000 deelnemers lijken nu wat utopisch; de nieuwe organisatie legt de lat dan ook wat lager. 'We hopen op 2000 deelnemers en willen ons ook richten op een jonge generatie'.

Fietsvierdaagse Rheden dreigt te verdwijnen

Tegelijkertijd klinkt er in Rheden een heel ander geluid. De deelnames lopen daar terug en ook de sponsorinkomsten blijven achter. 'We hebben nog maar 40 procent van het aantal deelnames van tien jaar geleden. Als er geen sponsor bijkomt of we niet meer deelnemers weten te werven is het binnenkort voorbij', beschrijft voorzitter Bas Geerdink.
In Nijmegen durven ze ondanks de negatieve geluiden wel een nieuw evenement aan. 'Wij hebben wel echt een andere doelgroep. We proberen er ook een totaal evenement van te maken met muziek en proeverijen. En natuurlijk hopen we een beetje mee te liften op de naam van de Nijmeegse Vierdaagse', sluit organisator Van Os af.