Nieuws

SC Oranje betaalt rekening niet, gemeente haalt weer voetbaldoelen weg

SC Oranje betaalt rekening niet, gemeente haalt weer voetbaldoelen weg
Voor de tweede keer heeft het Sportbedrijf van de gemeente Arnhem voetbaldoelen weggehaald bij SC Oranje.
ARNHEM - Voor de tweede keer heeft het Sportbedrijf van de gemeente Arnhem voetbaldoelen weggehaald bij SC Oranje.
De vereniging die speelt op sportpark Bakenhof in Arnhem-Zuid heeft een betalingsachterstand. In 2008 zat de club ook korte tijd zonder doelen.
'Dit is een probleem dat SC Oranje moet oplossen', zegt Mark Debets van het Sportbedrijf Arnhem. 'Die oplossing komt er', belooft voorzitter John van Verseveld van de Arnhemse vereniging.
Voetbalbond KNVB haalde het eerste zaterdagteam van SC Oranje vorig seizoen uit de competitie, samen met dat van SDS'55 uit Wekerom. Spelers van beide elftallen waren in een onderling duel met elkaar op de vuist gegaan. Oranje zag zich ook genoodzaakt om het tweede elftal terug te trekken.

'Impact enorm'

Niet spelen door de twee teams betekent minder inkomsten op de wedstrijddag en op de trainingsavonden. Voorzitter Van Verseveld: 'De KNVB beseft niet wat de impact van zo'n maatregel op een kleine vereniging als de onze is.'
Debets zegt dat de doelen er net zo snel weer kunnen staan als dat ze zijn weggehaald. 'De bal ligt bij SC Oranje.' Oranje kwam kortgeleden ook nog in het nieuws door een hekincident.