Nieuws

Staat u vaak in de file? Zo wil de provincie dat oplossen

ARNHEM - Zit u vaak in de file in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen of in de Stedendriehoek Apeldoorn-Zutphen-Deventer? Dat zou de komende jaren beter moeten worden.
Provincie, rijk en regio trekken ruim 40 miljoen uit om de komende drie jaar de verkeersopstoppingen te verminderen.
In de Stadsregio Arnhem-Nijmegen zijn er elke dag 16.000 autoritten die zware vertraging oplopen door de drukte. Die wil de provincie met 10 procent verminderen. Te beginnen in de druktste gebieden: rond de universiteit en het Radboudumc in Nijmegen en het centrum in Arnhem. De provincie wil bijvoorbeeld met werkgevers overleggen wat zij kunnen doen om het personeel buiten de spits of niet met de auto te laten reizen.
Als de komende jaren de Waalbrug bij Nijmegen wordt aangepakt en de A12 wordt verbreed, verwacht de provincie flinke verkeersopstoppingen. Met financiële lokkertjes wil deprovincie dan proberen de automobilist uit de spits te krijgen. Eerder gebeurde dat al op de A325 tussen Arnhem en Nijmegen en dat leverde op dat 6000 automobilisten per dag niet meer in de spits reden.
In de Stedendriehoek wordt vooral verder gegaan met bestaande projecten, bijvoorbeeld de aanleg van drie snelfietsroutes.