Nieuws

Meer dan een kilometer omfietsen voor een kopje suiker

Meer dan een kilometer omfietsen voor een kopje suiker
'Mijn buren wonen 200 meter verder, maar ik moet nu anderhalve kilometer fietsen', aldus Marjolein Menke van het Wissels Belang.
EPE - 'Mijn buren wonen 200 meter verder, maar ik moet nu anderhalve kilometer fietsen', aldus Marjolein Menke van het Wissels Belang.
Volgens de belangenorganisatie mist ook de schoolgaande jeugd een veilige fietsroute die dwars door landgoed de Waaijenberg in Epe loopt.
Donderdagavond werd in de gemeenteraad besloten dat het pad voorlopig ook nog niet open hoeft. Landgoedeigenaar Willem Hagens is bezig om op het landgoed appartementen te bouwen. Pas als de bouw van dit complex van start gaat, wordt ook het fietspad weer bruikbaar. 'Het kan nu wel open maar dan moeten we een brug bouwen en het fietspad gereed maken. We doen dat pas als alle appartementen verkocht zijn. Of iemand anders moet willen betalen'.
Menke is toch wel tevreden met de genomen beslissingen. 'We zijn blij dat er expliciet grenzen zijn gelegd aan de bouwvergunning en dat het fietspad weer openbaar gaat. Natuurlijk is het jammer dat dat niet meteen gaat, maar dat bleek juridisch niet haalbaar. Maar het is natuurlijk gewoon flauwekul'.
Hagens op zijn beurt heeft wel een verklaring dat alles zo lang duurt. 'We hebben al 9 maanden vertraging opgelopen door alle bezwaren. En ook het fietspad'. Tot de bouw van start gaat, verandert er niets aan het fietspad en moet mevrouw Menke dus omfietsen voor een kopje suiker.