Nieuws

Rode Kruis stopt met kinderhospice

Rode Kruis stopt met kinderhospice
Het Rode Kruis gaat op zoek naar professionele partijen die het opvanghuis Mappa Mondo in Wezep kunnen overnemen.
WEZEP - Het Rode Kruis gaat op zoek naar professionele partijen die het opvanghuis Mappa Mondo in Wezep kunnen overnemen.
De gespecialiseerde hulp aan kinderen met een levensbedreigende of chronische ziekte zal niet verdwijnen. 

'Zoeken naar overnamepartij'

'Wij gaan zoeken naar overnamepartijen om de huizen en de hulpverlening over te dragen. De kinderen, ouders, hulpverleners, vrijwilligers en huizen liggen ons zeer nauw aan het hart, dus we stellen alles in het werk om een goede overnamepartij te vinden', legt Suzanne Laszlo, Manager Hulpverlening & Vrijwilligersmanagement van het Rode Kruis uit.  Ook is het uitgangspunt voor de overname dat al het personeel overgenomen kan worden.

Gebrek aan goede zorg

Het Rode Kruis begon in 1994 met Mappa Mondo, omdat er een gebrek was aan goede hulp en zorg voor deze groep zeer kwetsbare kinderen die 24-uurs zorg nodig hadden en niet meer in een ziekenhuis konden blijven. De kinderen kunnen hier tijdelijk wonen. Volgens het Rode Kruis zijn er nu veel meer instanties die deze zorg bieden. Daarom vindt de noodhulporganisatie deze vorm van hulpverlening niet meer passen bij het Rode Kruis.

Drie huizen in Nederland

Er zijn in totaal drie Mappa Mondo huizen in Nederland, in Wezep, Waalre en Rijswijk. De plannen van het Rode Kruis geldt voor alle drie de huizen. De komende maanden houdt de noodhulporganisatie de zoektocht. In juni zullen de mogelijke overnamekandidaten aan de Ledenraad worden voorgelegd.