Nieuws

Thuiszorgmedewerkers Vérian protesteren in Den Haag

Thuiszorgmedewerkers Vérian protesteren in Den Haag
'De staatssecretaris moet zich achter de oren krabben.
NIJMEGEN - 'De staatssecretaris moet zich achter de oren krabben.
Het kan niet zoals hij nu bezig is met de thuiszorg!' Thuiszorgmedewerkers van Vérian uit Nijmegen en Apeldoorn zijn samen met Brabantse collega's in Den Haag om hun zorgen te uiten aan staatssecretaris Van Rijn. 
Jannie Vissers uit Nijmegen is al 37 jaar werkzaam in de thuiszorg en werkt sinds 1,5 jaar voor Vérian. Nu moet ze 30% salaris inleveren, maar dat is ze niet van plan. 'Waarom grijpt hij niet in bij de top van het bedrijf. Voor het salaris van de directeur kun je veel thuiszorgkrachten aan het werk zetten.'

Bezuinigingen

Gemeenten bezuinigen zo'n 40% op de huishoudelijke hulp en hierdoor komt de ene na de andere thuiszorgorganisatie in de problemen. Steeds minder mensen krijgen hulp in de huishouding en behalve de medewerkers maken ook de cliënten zich grote zorgen. 'Ik werk nu twee jaar bij een gezin met drie kinderen. Moeder heeft borstkanker en ze zouden niet weten wat ze zonder mij moeten doen', vertelt Jannie.
De 150 thuiszorgmedewerkers proberen vanavond in de Tweede Kamer aandacht te krijgen voor hun probleem. Behalve Van Rijn, zal ook fractievoorzitter Emiel Roemer naar de zorgen van de thuishulpen luisteren. 
Een bus vol strijdbare medewerkers van #Verian is onderweg naar Den Haag! #thuiszorg pic.twitter.com/SuhXkcifZe
— SP Nijmegen (@spnijmegen)