Nieuws

Gek op de Veluwe tot in de dood

Gek op de Veluwe tot in de dood
Wie het Nationaal Park De Hoge Veluwe een warm hart toedraagt, kan er na zijn of haar dood de laatste rustplaats vinden.
HOENDERLOO - Wie het Nationaal Park De Hoge Veluwe een warm hart toedraagt, kan er na zijn of haar dood de laatste rustplaats vinden.
Het park heeft 4 terreinen aangewezen waar urnen met as kunnen worden begraven. De plek kan nog bij leven worden uitgezocht, zo heeft het park donderdag gemeld.

Tien belangstellenden

Volgens adjunct-directeur Henk Beukhof heeft al 'een tiental' belangstellenden zich aangemeld voor een plekje in het park.

'Mooie plek als laatste rustplaats'

Beukhof denkt dat de urnenbegraafplek vooral mensen uit de regio zal trekken 'die de Hoge Veluwe als achtertuin beschouwen. Maar het kan net zo interessant zijn voor mensen die gewoon graag een mooie plek in de natuur willen als laatste rustplaats.'

Urn met gps te vinden

De urn is gemaakt van materiaal dat mettertijd vergaat. Binnenin zit een onvergankelijke kern van glas met daarin de as. Er komt geen zichtbaar gedenkteken waar de urn is begraven. Wel wordt er een chip toegevoegd, waardoor het graf met gps te vinden is. 

As verstrooien kan niet meer

Tot voor kort konden mensen hun as in Nationaal Park De Hoge Veluwe laten verstrooien, met maar het aanbieden van de urnenbegraafplaats vervalt die mogelijkheid.