NA

Griepepidemie: klas mist 16 van de 28 kinderen

Griepepidemie: klas mist 16 van de 28 kinderen
Basisschool Het Drieluik in Huissen is getroffen door een heuse griepgolf.
HUISSEN - Basisschool Het Drieluik in Huissen is getroffen door een heuse griepgolf.
Vooral groep 5/6 van juf Monique heeft het zwaar te verduren. Van de 28 kinderen zijn er nog maar 12 op school, de andere 16 liggen met griep op bed.

'Gelderland zwaar getroffen'

Maar het griepvirus A(H3N2) heeft niet alleen bij de Huissense basisschool huisgehouden. 'Gelderland is behoorlijk zwaar getroffen. In het midden van Nederland zijn meer griepgevallen. Maar de epidemie is mild', aldus Gé Donker, epidemioloog van het Nivel dat onderzoek doet naar griepcijfers.

Helft klas ziek

Juffrouw Monique heeft echter geen baat bij het stickertje mild, want zij mist de helft van haar klas: 'Het begon eigenlijk gelijk na de vakantie. Toen waren er twee kinderen echt goed ziek. Die twee werden beter en toen begon het pas echt'.
Monique van der Hoeven zelf werd ziek en woensdagochtend hadden maar liefst 14 kinderen zich ziek gemeld. Het werd nog erger want 2 kinderen kregen het steeds kouder tijdens de les en moesten uiteindelijk ook afhaken. 'Het is lastig, ik probeer gewoon het lesprogramma inclusief toetsen te volgen. En ik houd gewoon goed bij welke kinderen wat moeten doen. Echt uitkomen doet het natuurlijk nooit', aldus de lerares. 

Epidemie over hoogtepunt

Goed nieuws voor de klas en de andere basisscholen is dat de epidemie wel eens over het hoogtepunt heen zou kunnen zijn. 'Het zegt nog niet zo heel veel maar vorige week waren er minder griepgevallen dan de week ervoor. Het kan dus zijn dat er een dalende lijn in zit. Volgende week weten we meer', aldus Donker.
Tot de epidemie echt minder wordt, moet juf Monique het gesnotter nog maar even aanhoren. 'Ach het heeft ook wel iets leuks. Het is wel lekker knus'.
Klik hier voor de laatste griepstatistieken