Nieuws

Ruud Brood kondigt maatregelen aan bij NEC

Ruud Brood kondigt maatregelen aan bij NEC
Ruud Brood kondigde donderdag veranderingen aan bij NEC.
NIJMEGEN - Ruud Brood kondigde donderdag veranderingen aan bij NEC.
De trainer grijpt in na de wanvertoning tegen FC Eindhoven. NEC verloor met 3-0, maar had geluk dat Roda JC ook onderuit ging. Hoe Brood zijn elftal nu inricht tegen laagvlieger RKC Waalwijk blijft onduidelijk. In elk geval wordt nieuweling Jasper Waalkens direct opgenomen in de selectie. 'Hij zou kunnen beginnen. Dat gaan we later nog bespreken', zo wierp Brood direct een rookgordijn op.

Wake-up call

Tegen FC Eindhoven sloeg NEC in de spannende race om de titel dus een modderfiguur. 'Het was een hele harde les en voor ons een wake-up call. Het gaat om meedogenloos zijn. Om focus. Er was geen vastigheid bij ons. Er komt nu steeds meer concurrentie in de groep. Spelers worden daar mee geconfronteerd. Dat is goed voor de tweede helft van de competitie', sprak Brood vlak voor de laatste training.

Conboy essentieel

Zeker is dat Brood centrumverdediger Kevin Conboy terughaalt na een griepje. 'Voor mij iemand die het altijd oppakt en ook nog op een essentiële positie. Hij is heel sterk in de één tegen één duels.' Ook rechtsback Appiah lijkt een basisplek te krijgen ten koste van Gravenbeek. Brood wilde niet bevestigen of Patrick Joosten aan de aftrap verschijnt in Waalwijk. De A-junior uit eigen kweek stond tijdens de training donderdag wel steeds in de basis. Door de bliksemtransfer van Waalkens, eveneens een linksbuiten, kan Brood ook hem laten starten en de onervaren Joosten op de bank zetten. 'Starten vanaf het begin is iets heel anders dan invallen', zegt de Brabantse coach over het 18-jarige talent.

'Vraag het de trainer'

Duidelijk werd verder dat Muhammed Mert zijn plaats kwijt is. De Belgische middenvelder werd vorige week al voor rust geslachtofferd door Brood. Woensdag trainde Mert met het gezicht op onweer grotendeels apart van de groep. 'Nee hoor, ik ben niet geblesseerd. Waarom ik alleen train? Ik weet het niet. Vraag het de trainer maar.' Ook Navorone Foor lijkt zijn plek te verliezen. Santos is net hersteld van een knieblessure en de kans is groot dat hij de positie van aanvallende middenvelder weer gaat invullen bij NEC.