Nieuws

OM: 40 maanden voor overvaller die medewerker mes op de keel zette

OM: 40 maanden voor overvaller die medewerker mes op de keel zette
Het OM heeft 40 maanden cel geëist tegen een 19-jarige Nijmegenaar die heeft bekend dat hij in zijn woonplaats een filiaal van drogisterij Trekpleister heeft overvallen.
ARNHEM - Het OM heeft 40 maanden cel geëist tegen een 19-jarige Nijmegenaar die heeft bekend dat hij in zijn woonplaats een filiaal van drogisterij Trekpleister heeft overvallen.
De man, vermomd, zette op 18 juli vorig jaar een medewerker van de Trekpleister aan de Fenikshof een mes op de keel en dwong hem geld uit de kassa te halen. De overvaller probeerde achterop de scooter van een voorbijganger te vluchten, maar die weigerde mee te werken. Daarop zei hij tegen de bestuurder dat hij een pistool had en probeerde hij met geweld de scooter te stelen. De politie kon hem uiteindelijk aanhouden dankzij twee getuigen die de overvaller zijn gevolgd.
Volgens de officier van justitie heeft de overval niet alleen een enorme impact gehad op de kassamedewerker, maar ook op de klanten die zagen dat de overvaller hem een mes op de keel zette. Veel mensen op straat waren getuige van de vluchtpoging, waarbij de overvaller geweld gebruikte.