Nieuws

Ratelband geweerd uit angst voor ebola

Ratelband geweerd uit angst voor ebola
Uit angst voor Ebola mag de Arnhemse positiviteitsgoeroe Emile Ratelband niet optreden bij MKB Montferland.
ARNHEM - Uit angst voor Ebola mag de Arnhemse positiviteitsgoeroe Emile Ratelband niet optreden bij MKB Montferland.
Ratelband is een week in het West-Afrikaanse land Guinee geweest om daar te helpen bij de strijd tegen ebola. Dat deed hij samen met zijn vriendin Gitta de Wit. Dinsdag kwamen ze weer terug, meldt hij op zijn Facebooksite.
Binnen het MKB Montferland uitten verschillende leden hun zorgen over het geplande optreden van Ratelband op 3 februari. Daarom heeft het bestuur het optreden uitgesteld tot dit najaar. Zijn plaats wordt ingenomen door ex-wielrenner Gert Jacobs.
Ratelband richtte eind 2014 de Facebookpagina StichtingStopEbola op. Daaraan koppelde hij ook de mogelijkheid geld te doneren op een speciaal hiervoor geopend rekeningnummer. Op zijn Facebookpagina liet Ratelband's vriendin begin januari weten:
'Zo dankbaar dat een Twitter-volger van Emile op 2 januari een echt groot bedrag overmaakte op Stichting Stop Ebola. Met deze gift gaan we vier Ebola pakken kopen. Daarmee kunnen Emile en ik 2 patiënten 2 uur persoonlijk wassen, begeleiden, eten geven en ondersteunen! 500 stukken zeep kunnen we verdelen en tien wezen een maand onderdak en eten geven. En ook nog 50 thermometers weggeven! Dankjewel namens deze mensen die weer hoop en geluk hervinden.'
Ratelband is net terug uit Guinee. Vorige week spraken we nog met de positiviteitsgoeroe over zijn avonturen.
Foto: ANP