Nieuws

Kenny van Hummel niet over te halen: het is klaar, basta

HUISSEN - Kenny van Hummel maakte twee maanden geleden bekend dat hij stopt met wielrennen.
De voormalige cultheld uit Huissen staat nog steeds voor honderd procent achter zijn keuze. "Ik heb er geen vervelend gevoel aan over gehouden dat ik nu ben gestopt. Het is klaar, basta. Mijn gevoel zei stoppen."

Voetballen bij Eldenia

"Ik ben hier op de stadsfiets gekomen. De racefiets heb ik al vier weken niet meer aangeraakt. Ik haal veel meer voldoening uit hardlopen en fitness momenteel. Ik ben ook van plan om te gaan voetballen. Laat mij maar een beetje sprinten op links of op rechts. Ik wil graag gaan voetballen in een vriendenteam bij Eldenia. Ik heb nu tijd voor vrienden en andere dingen. In het verleden had Kenny nooit tijd, die moest trainen of rusten of naar wedstrijden en trainingskampen. Nu kan ik echt mijn sociale leven oppakken. Heerlijk."

Kenny van Hummel 2.0

"Ik ga me nu focussen op wat komen gaat. Kenny van Hummel 2.0 is nu gestart. Ik sta overal voor open. Ik wil heel snel normaal werk gaan vinden. Eventueel in de wielersport. Ik hoop iets met fietsen te blijven doen. Daar heeft toch mijn hele leven mijn hart gelegen. En ik heb ook veel ervaring en een breed netwerk. "

Johan Cruijff Academie

"Stadsfietsen, racefietsen of mountainbikes, ploegleider of coach bij een wielerploeg. Het maakt mij niet uit. Ik ben op zoek in het bedrijfsleven. Ik heb al gesprekken gevoerd met een aantal mooie merken. Ook heb ik een afspraak bij een World Tourploeg volgende maand. En ik overweeg ook om een opleiding te doen aan de Johan Cruijff Academie."

Hummel Pyramide

Kenny van Hummel kijkt met veel plezier terug op zijn wielercarrière, bijvoorbeeld op zijn overwinningen. "Dat zijn hele mooie herinneringen. Ik ben heel trots. Veenendaal was mijn wedstrijd, als het ware door mijn achtertuin. Winnen is dan geweldig. Heel veel vrienden bij de aankomst. Het werd steeds meer een feest, de Hummel Pyramide werd in het leven geroepen. Als ik niet hoef te werken, dan ga ik dit jaar zeker kijken."

Nooit meer afzien in de Tour

"En de Tour? Ja, daar ben ik bekend door geworden. Ik had het enorm zwaar en wilde toch naar de Tour de France. Ik haalde het wel iedere dag, totdat ik in een van de laatste bergetappes ten val kwam in een afdaling. Mijn knie was helemaal open gescheurd en ik viel uit. Terwijl ik zo graag Parijs wilde halen, want ik had willen sprinten op de Champs d'Elysées. Als ik terugkijk naar de beelden van die Tour, weet ik nog wat ik toen dacht. Waar een wil is, is een weg. Ik moest naar die finish. En dat flikte ik hem iedere dag weer. Dit waren de zwaarste momenten uit mijn wielercarrière. Als ik hier naar terugkijk, heb ik geen spijt dat ik ben gestopt."