Nieuws

Jacobus Fruytier: 3 keer 'topschool'

Jacobus Fruytier: 3 keer 'topschool'
Scholengemeenschap Jacobus Fruytier, met vestigingen in onder meer Apeldoorn en Uddel, krijgt van de Keuzegids Middelbare Scholen 3 keer het predikaat topschool.
APELDOORN - Scholengemeenschap Jacobus Fruytier, met vestigingen in onder meer Apeldoorn en Uddel, krijgt van de Keuzegids Middelbare Scholen 3 keer het predikaat topschool.
Dat blijkt uit de nieuwste uitgave van de keuzegids.
Daarmee is de reformatorische scholengemeenschap de enige in Gelderland die een hattrick scoort. Voor het predikaat topschool zijn 75 punten of meer per afdeling nodig. Scholengemeenschap Jacobus Fruytier telt er dus drie.
Voorzitter Jan Rouwendal reageert verheugd. "Ik zie dat mijn collega's keihard werken en dit is een mooie waardering. We leven in een dynamische samenleving en we zien terug dat de leerlingen afgeleverd worden als volwaardige burgers, die staan voor hun hun burgerschapbijdrage. Onze missie is op reformatorische grondslag kwalitatief goed onderwijs bieden. Onze gave krijgen we van boven. Deze waardering zien we als een zegen".
De keuzegids is bedoeld voor aankomende scholieren in het voortgezet onderwijs en hun ouders. In de gids worden in het totaal zo'n 2600 scholen door heel Nederland beoordeeld.
Foto: archief