Nieuws

Stadionverbod voor Vitessesupporters die kaarten doorverkochten

Stadionverbod voor Vitessesupporters die kaarten doorverkochten
De seizoenkaarthouders van Vitesse die afgelopen zaterdag toegangskaarten aan PSV-fans hebben doorverkocht, hangt een stadionverbod van anderhalf jaar boven het hoofd.
ARNHEM - De seizoenkaarthouders van Vitesse die afgelopen zaterdag toegangskaarten aan PSV-fans hebben doorverkocht, hangt een stadionverbod van anderhalf jaar boven het hoofd.
Zeker 12 supporters van PSV stonden zaterdagavond in het thuisvak van Vitesse. Volgens Vitesse waren ze via Vitesse-supporters aan kaartjes gekomen. Normaal zitten de supporters van de uitspelende club in het uitvak. Omdat het is verboden om kaartjes door te verkopen, neemt de clubleiding van Vitesse maatregelen tegen de supporters die dat hebben gedaan. Daarbij is een stadionverbod van 18 maanden gangbaar.

Vechtpartij

In het thuisvak van Vitesse ontstond zaterdagavond een flinke vechtpartij tussen stewards, de politie en supporters. Nadat PSV had gescoord, juichten de PSV-aanhangers in het Vitesse-vak. Volgens Vitesse gedroegen die supporters zich daarbij zo provocerend, dat ze werden verzocht het vak te verlaten. Daarbij liep de spanning hoog op en werd er uiteindelijk met geweld ingrepen. Er werden rake klappen uitgedeeld door stewards en agenten in burger. Tien PSV-aanhangers werden opgepakt.   

Zelfbescherming

Volgens Vitesse is er door de stewards proprotioneel gehandeld uit zelfbescherming en ter voorkoming van verdere escalatie. De seizoenkaarthouders die de kaarten hebben doorverkocht worden achterhaald en bestraft, aldus een woordvoerder van de Arnhemse club.