Nieuws

Nijmegen in de prijzen tijdens popfestival Noorderslag

Nijmegen in de prijzen tijdens popfestival Noorderslag
Joris Holter van de poppodia Doornroosje en Merleyn in Nijmegen is zaterdagavond tijdens het popfestival Noorderslag in Groningen in de prijzen gevallen.
NIJMEGEN - Joris Holter van de poppodia Doornroosje en Merleyn in Nijmegen is zaterdagavond tijdens het popfestival Noorderslag in Groningen in de prijzen gevallen.
In de categorie 'beste marketeer' pakte hij het IJzeren Podiumdier 2014.
‘Holter is een inventief, creatief en vooral een inspirerend marketeer. Een duizendpoot die met vaardigheid en souplesse 99 zaken tegelijk doet. Dat in een bewogen jaar, waarin de verhuizing van Doornroosje publicitair vlekkeloos is verlopen', aldus de jury.
— VNPF (@_vnpf)

Lifetime Achievement Award

Wim Westerveld kreeg de Lifetime Achievement Award uitgereikt. Westerveld begon als muziekprogrammeur bij het in de jaren 80 vermaarde Nijmeegse podium O42. Vanuit deze legendarische zaal ontstond het internationale muziekfestival Music Meeting, dat in 2014 zijn 30-jarig bestaan vierde.
Volgens de jury heeft hij nationaal en internationaal een standaard gezet voor de programmering van wereldmuziek en de introductie hiervan bij een groot publiek.

Popprijs voor The Common Linnets

Tijdens het popfestival Noorderslag werd ook de Popprijs 2014 uitgereikt. Dit keer ging de prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek naar The Common Linnets
De jury zegt dat de The Common Linnets bewezen hebben dat je ook met een puur, mooi gezongen liedje hoge ogen kan scoren. Waylon uit Apeldoorn en Ilse DeLange, die jarenlang in Arnhem woonde, wisten met het nummer Calm After The Storm als tweede te eindigen op het Eurovisie Songfestival.
In dertien landen kwam het op de eerste plaats en in nog eens tien landen in de top drie. Het album The Common Linnets werd in Nederland de best verkochte cd van 2014. Uiteindelijk ging DeLange zonder Waylon verder met The Common Linnets.
De Popprijs is de belangrijkste prijs voor popmuziek in Nederland en de uitreiking is een vast onderdeel van Noorderslag. Vorig jaar kreeg The Opposites de Popprijs. In 2012 ging de prijs naar Racoon.