Nieuws

Vitesse nipt onderuit tegen PSV

Vitesse nipt onderuit tegen PSV
Vitesse heeft voor het eerst dit seizoen in de eigen Gelredome verloren.
ARNHEM - Vitesse heeft voor het eerst dit seizoen in de eigen Gelredome verloren.
Koploper PSV won met 1-0 door een vroeg doelpunt van Maher. De ploeg van trainer Bosz was in grote fases beter, maar verzuimde zoals zo vaak dit seizoen de kansen af te maken.

Pröpper in spits

Vitesse had het initiatief in de beginfase, maar het was PSV dat in een goed gevuld Gelredome al vroeg op voorsprong kwam. Achterhoeker De Jong stuitte na goed werk van Depay in eerste instantie op doelman Room. In de rebound schoot Maher op de paal, maar vervolgens schoot de middenvelder wel raak. Voor de thuisploeg was in het eerste kwartier Pröpper gevaarlijk, die verrassend in de punt van de aanval werd gezet door trainer Bosz. Dauda, vorige week tegen Anderlecht teleurstellend, zat al weer op de bank.

Vitesse zet PSV vast

Halverwege de eerste helft pinde Vitesse de koploper in de eredivisie steeds meer vast op eigen helft. Labyad probeerde het met een fraai schot net buiten het strafschopgebied. Zoet tikte de bal net over de lat. Ook Van der Heijden was dicht bij de gelijkmaker, terwijl Vejinovic van ongeveer 20 meter recht op de PSV-doelman mikte. Zoet ging bij een corner op slag van rust in de voet, maar Maher schoot de bal van de lijn. Zo blafte Vitesse wel, maar beet het niet.

Drie kansen PSV

In de tweede helft zag het publiek grotendeels hetzelfde beeld. Vitesse had de bal, PSV verdedigde en loerde op de counter. Vejinovic was er bijna door, maar Bruma bracht op het laatste moment redding. Vitesse moest na een kwartier even terug. PSV kreeg drie grote kansen op rij. De Jong kopte van dicht bij op de paal, Depay schoot twee maal rakelings over. Bij zijn eerste poging zat Kashia mis en kwam Room gevaarlijk uit zijn goal. Maar het liep goed af voor Vitesse dat ook een vrije trap van Labyad op niets zag uitlopen.

Binnenkant paal

De thuisploeg, dit seizoen in eigen stadion nog niet verloren, dwong veel minder af dan voor rust en naarmate de tweede helft vorderde, kreeg PSV ook weer wat meer controle over het duel. Ibarra schoot nog wel op de binnenkant van de paal. Ook de hectische slotfase doorstond de ploeg van trainer Cocu, waardoor Vitesse net als vorig seizoen thuis van PSV verloor. 
Opstelling Vitesse: Room, Wallace, Kashia, Van der Heijden (Djurdjevic), Achenteh; Vejinovic, Pröpper, McEachran (62.Leerdam); Ibarra, Qazaishvili (Olynik), Labyad