Nieuws

Bemmelse kinderen zeggen nu 'priwjet'

Bemmelse kinderen zeggen nu 'priwjet'
12 leerlingen van basisschool de Regenboog in Bemmel hebben de afgelopen weken Russische les gehad.De school kreeg een aanbod van een Russische student, die met een uitwisseling in Arnhem verbleef, om les te geven aan leerlingen.
BEMMEL - 12 leerlingen van basisschool de Regenboog in Bemmel hebben de afgelopen weken Russische les gehad.De school kreeg een aanbod van een Russische student, die met een uitwisseling in Arnhem verbleef, om les te geven aan leerlingen.
Dat betekende uiteindelijk dat 12 excellente studenten uit groep 5 tot en met 8 meerdere lessen Russisch hebben gekregen. Zo hebben ze eerst les gekregen over het land Rusland, daarna hebben ze het alfabet leren kennen en als laatst hebben ze geleerd om kennis te maken in het Russisch.
Volgens Saskia van Hal, docent van de excellente studenten, werkten de lessen werkten zo aanstekelijk dat een 10-jarig meisje nu thuis haar Pinkeltje boek aan het vertalen is naar het Russisch.

'Chinese student ook welkom'

'De leerlingen hebben enorm veel geleerd over deze vreemde taal en een andere cultuur. Daarnaast waren de lessen ook nog eens in het Engels, dus was dat ook nog goed voor de ontwikkeling van die taal', zo vertelt van Hal. De Russische student is nu weer naar huis, maar in Bemmel hopen ze haar over 3 maanden weer te verwelkomen. Op de vraag of het alleen bij de Russische taal blijft is de docente duidelijk. 'Als er nog een Chinese student beschikbaar is, is die natuurlijk ook welkom.'
Oja, Priwjet is overigens 'Hallo' in het Russisch.