Nieuws

Schaken met asielzoekers op Kruisberg Doetinchem

Schaken met asielzoekers op Kruisberg Doetinchem
Doetinchemse schakers namen het vrijdagmiddag voor het eerst op tegen asielzoekers die zijn ondergebracht in de voormalige gevangenis De Kruisberg.Initiatiefnemer is Niels van der Mark van Schaakvereniging Doetinchem.
DOETINCHEM - Doetinchemse schakers namen het vrijdagmiddag voor het eerst op tegen asielzoekers die zijn ondergebracht in de voormalige gevangenis De Kruisberg.Initiatiefnemer is Niels van der Mark van Schaakvereniging Doetinchem.
De vluchtelingen op de Kruisberg komen uit Syrië en daar is schaken volgens Van der Mark populair. 'Schaken is een middel voor deze mensen om even afgeleid te worden van de dagelijkse werkelijkheid.'
Schaakvereniging Doetinchem heeft geld ingezameld voor 12 schaakspellen. Die zijn vorige week naar de Kruisberg gebracht. Vrijdag gingen voor het eerst enkele, al dan niet clubleden, naar de Kruisberg om een potje te schaken met de asielzoekers. Het plan is om dat voortaan iedere vrijdagmiddag te gaan doen. De vluchtelingen mogen ook dinsdags gratis meespelen tijdens de competitie bij de Doetinchemse schaakclub.