Nieuws

Bezoekers en horeca willen niet betalen voor avondparkeren in binnenstad Arnhem

ARNHEM - Bezoekers van de Arnhemse binnenstad moeten sinds 1 januari ook in de avonduren betaald parkeren op straat.
Van 18.00 tot 23.00 uur is de prijs buiten €2,85 per uur. Het parkeertarief binnen in de parkeergarages Musis, Rozet en Centraal is in die uren verlaagd naar 50 cent per uur.
De gemeente Arnhem hoopt op deze manier de bezoekers aan het centrum naar de garages te krijgen en daarmee ruimte te creëren voor de binnenstadbewoners. Ook moet de leefbaarheid verbeteren doordat er minder auto's op straat zijn.

Minder auto's op de parkeerplaatsen

Het is een stuk leger op de parkeerplaatsen in de binnenstad, maar de grote vraag is of de verandering wel wenselijk is bij de bewoners. Zij kunnen namelijk een parkeervergunning aanvragen, maar hun vrienden en familie moeten nu geld betalen om 's avonds op bezoek te komen.

Faliekant tegen

De Koninklijke Horeca Nederland afdeling Arnhem is faliekant tegen het nieuwe beleid van de gemeente. Voorzitter Ernst Wilton vindt het beleid zeer ongastvrij. 'De matrixborden die je bij het binnenrijden van Arnhem tegenkomt, maakt dat je eigenlijk meteen weer wil omdraaien.' Volgens hem is het gewoon een nieuwe manier om geld binnen te krijgen.

Bang voor omzetverlies

De horecabond is bang voor verlies van omzet. 'Ik kan me voorstellen dat zakendiners of bijeenkomsten van clubjes nu in andere plaatsen zullen gaan plaatsvinden.' De bond gaat proberen het tij te keren. Er zullen verschillende gesprekken gaan plaatsvinden tussen de gemeente en verschillende horecaondernemers.