Nieuws

Gelders plan voor sneller Europees treintransport

Gelders plan voor sneller Europees treintransport
Gelderland maakt voor Nederland, Duitsland en Italië een plan om goederenvervoer per trein tussen Rotterdam en Genua sneller en efficiënter te laten verlopen.Daarvoor moeten op 6 stopplaatsen tussen de Nederlandse en Italiaanse havens overslagpunten worden gemoderniseerd.
ARNHEM - Gelderland maakt voor Nederland, Duitsland en Italië een plan om goederenvervoer per trein tussen Rotterdam en Genua sneller en efficiënter te laten verlopen.Daarvoor moeten op 6 stopplaatsen tussen de Nederlandse en Italiaanse havens overslagpunten worden gemoderniseerd.
In Nederland gaat het om het Rail Opstap Punt bij Valburg.

Drukste goederenverbinding

De spoorverbinding tussen Rotterdam en Genua is volgens de provincie de drukste goederenverbinding van Europa. De Europese Commissie wil dergelijke internationale transportnetwerken versterken. Regio's langs de lijn Rotterdam-Genua kunnen daarvan profiteren, aldus de provincie, die namens de drie landen subsidie voor het plan heeft aangevraagd bij de Europese Commissie.

Meer transport over hetzelfde spoor

De landen willen dat goederentreinen op zes stopplekken in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië binnen een uur weer kunnen vertrekken. Ook moet er een systeem komen dat ervoor zorgt dat verschillende ladingen naar dezelfde bestemming gecombineerd worden vervoerd. Zo kan er meer transport sneller over hetzelfde spoor.