Nieuws

Weer acties bij Brink's, geldautomaten waarschijnlijk niet bijgevuld

Weer acties bij Brink's, geldautomaten waarschijnlijk niet bijgevuld
De stakingsacties bij geldtransporteur Brink's worden hervat.
ARNHEM - De stakingsacties bij geldtransporteur Brink's worden hervat.
Dat hebben de kaderleden van CNV Vakmensen dinsdagmorgen unaniem besloten. FNV Bondgenoten zit op hetzelfde spoor, zegt Kees de Vos van CNV Vakmensen.
Eind vorig jaar werd al actiegevoerd bij Brink's, dat 600 van de ruim 1000 banen wil schrappen omdat de Rabobank als klant vertrekt. De Rabobank stapt over naar andere geldtransporteurs. Geldautomaten, van vooral de Rabobank, werden niet meer bijgevuld. Dat leidde her en der in Gelderland tot lege automaten.

Wassen neus

Sinds oudejaarsdag was er een adempauze. De bonden willen dat er een beter sociaal plan komt en dat zoveel mogelijk personeel wordt overgenomen. 'Maar de gesprekken hebben eigenlijk niets concreets opgeleverd. Alleen een wassen neus: dat personeel van Brink's kan solliciteren op banen, maar dat wisten we al', zegt Kees de Vos van CNV Vakmensen.
Hoe de acties eruit gaan zien, beslist het landelijk actiecomité dat dinsdagavond bijeenkomt. 'De waarschijnlijkste optie is dat geldautomaten niet meer worden bijgevuld. Maar op welke schaal en waar is nog niet bekend', zegt De Vos.