Nieuws

Beelden overval Apeldoorn in Opsporing Verzocht

Beelden overval Apeldoorn in Opsporing Verzocht
In het programma Opsporing Verzocht worden vanavond beelden getoond van de gewapende overval op een Esso-tankstation aan de Deventerstraat in Apeldoorn.Een medewerker en een klant werden op 27 oktober vorig jaar bedreigd door twee mannen met een vuurwapen of iets wat daarop leek.
APELDOORN - In het programma Opsporing Verzocht worden vanavond beelden getoond van de gewapende overval op een Esso-tankstation aan de Deventerstraat in Apeldoorn.Een medewerker en een klant werden op 27 oktober vorig jaar bedreigd door twee mannen met een vuurwapen of iets wat daarop leek.
Ze gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor in de richting van de Generaal van Heutszlaan. Mogelijk hadden zij in de buurt een vervoermiddel staan.
Beide mannen droegen donkere kleding en een van hen een driekwart jas met glimmende stof en capuchon. Het programma Dossier GLD toonde eerder al beelden van de overval.
Het was overigens niet de eerste keer dat het tankstation werd beroofd; in februari 2014 en december 2013 was de zaak ook al het doelwit van overvallers.

Zaak Les Strijder

In Opsporing Verzocht is vanavond ook aandacht voor de zaak Les Strijder. De Edenaar kwam in 2002 om het leven op een homo-ontmoetingsplaats langs de A27 bij Hilversum.
De toen 53-jarige man werkte bij een postsorteercentrum in Nieuwegein en reed 's nachts naar de parkeerplaats. Daar kreeg hij een hartstilstand, waarschijnlijk doordat zogeheten potenrammers hem lieten schrikken. Dat blijkt uit nieuwe informatie in deze cold case.