Nieuws

Verdachte moordzaak Yvon Pfaff blijft in cel

Verdachte moordzaak Yvon Pfaff blijft in cel
Een 37-jarige man uit Druten, die volgens justitie medeplichtig is aan de moord op Yvon Pfaff uit Ochten, blijft voorlopig vastzitten.
DEN BOSCH - Een 37-jarige man uit Druten, die volgens justitie medeplichtig is aan de moord op Yvon Pfaff uit Ochten, blijft voorlopig vastzitten.
Zijn advocate had om zijn vrijlating gevraagd tijdens de pro-formazitting op de rechtbank in Den Bosch.
De man zou onderdak hebben geboden aan twee andere verdachten, een 36-jarige man en 31-jarige vrouw uit Tiel. Zij zouden samen met drie broers uit Maurik het 49-jarige slachtoffer hebben vermoord in een recreatiewoning in Ewijk. Het lichaam van Yvon Pfaff werd op 22 juni gevonden in zijn uitgebrande Renault Kangoo op de oprit van landgoed Pettelaar in Sint-Michielsgestel.

Maffiafamilie

Brein achter de moord zou een 40-jarige man uit Den Bosch zijn. Hij is in Italië aangehouden en gisteren aan Nederland uitgeleverd. Over een motief van de moord is nog niets bekend. De moord houdt mogelijk verband met wiethandel. Het stel uit Tiel zou hebben gezegd dat ze Pfaff ‘te pakken’ wilden nemen omdat hij niet de kant van ‘de maffiafamilie’ van de Bosschenaar koos.

Kleding verbrand

Het stel verbleef bij de Drutenaar. In zijn woning zou ook over de plannen zijn gesproken. De 37-jarige man zou ook kleding hebben verbrand om sporen uit te wissen. Volgens zijn advocate was hij niet op de hoogte van de moordplannen en voor hun karretje gespannen. De zaak gaat in april verder, maar het zal nog maanden duren voordat die inhoudelijk wordt behandeld.