Nieuws

Anderlecht deklasseert Vitesse in La Manga

Anderlecht deklasseert Vitesse in La Manga
Vitesse is het trainingskamp in Spanje met een enorme domper geëindigd.
LA MANGA - Vitesse is het trainingskamp in Spanje met een enorme domper geëindigd.
In La Manga, op het prachtige Football Centre, deklasseerde Anderlecht Vitesse met liefst 5-0. Vitesse grossierde na rust in persoonlijke fouten.

Vitesse beter zonder kansen

In het eerste half uur was Vitesse beter. De ploeg van trainer Bosz had veel balbezit, maar creëerde weinig kansen op het prachtige complex dat ingeklemd ligt tussen de groene heuvels. Vitesse kreeg een kans via Ibarra, maar de Ecuadoriaan schoot ruim voorlangs. Na de goal van Anderlecht van Gohi Bi, die in de rebound keeper Room passeerde, werden de Belgen steeds beter en ging Vitesse fouten maken. Gohi kreeg nog een goede kopkans toen hij gevaarlijk opdook voor Kashia en bijna raak knikte in de korte hoek.

Fouten Vitesse

Kort na rust liet Vitesse een grote kans liggen op de gelijkmaker. Na een fraaie passeerbeweging van Vejinovic faalde spits Dauda in de rebound oog in oog met keeper Roef. Een minuut later kwam Anderlecht, dat niet met de sterkste opstelling aantrad, op 2-0 door spits DenDoncker. Daar gingen fouten van Van der Heijden en Room aan vooraf.

Geslacht in omschakeling

Vervolgens ging het snel voor het oog van enkele honderden toeschouwers in de Spaanse zon. Vitesse werd geslacht in de omschakeling. Invaller Djurdjevic leed knullig balverlies en een razendsnelle counter leidde de 3-0 in. Leya Iseka scoorde simpel. Twee andere invallers Mitrovic en Tarfi tilden de score daarna zelfs naar een eclatante 5-0 voor de Belgische topclub. 

Opstelling: Room, Wallace (61.Diks), Kashia, Van der Heijden, Achenteh (69. Nakamba); Vejinovic, Qazaishvili, McEachran; Ibarra (61.Olynik), Dauda (61.Djurdjevic), Labyad