Nieuws

Maatregelen tegen koperdiefstal op spoor bij Dieren

Maatregelen tegen koperdiefstal op spoor bij Dieren
Spoorbeheerder ProRail gaat maatregelen nemen om koperdiefstal op het spoor bij Dieren in de toekomst te voorkomen.Woensdagochtend was het voor de tweede keer deze week raak op het spoor tussen Arnhem en Zutphen.
DIEREN - Spoorbeheerder ProRail gaat maatregelen nemen om koperdiefstal op het spoor bij Dieren in de toekomst te voorkomen.Woensdagochtend was het voor de tweede keer deze week raak op het spoor tussen Arnhem en Zutphen.
De dieven sloegen ook dit keer toe op zo'n 200 meter afstand van het station in Dieren. Het treinverkeer op het traject kwam daardoor stil te liggen.

Aluminium

Voor ProRail is de maat vol. De spoorbeheerder bekijkt of het koper op het spoor bij Dieren kan worden vervangen door aluminium. Dat is goedkoper. Daarnaast worden er hekken geplaatst en zijn camera's en bewakers met honden een optie.

Geen lucratieve business meer

Volgens Huub Veneman van ProRail is het stelen van koper geen lucratieve business meer. 'De prijs is de afgelopen maanden enorm gedaald en daarnaast hebben mensen die koper aanbieden een registratieplicht.' Met name dat laatste heeft er volgens hem toe geleid dat het aantal koperdiefstallen de laatste jaren is afgenomen.