Nieuws

Contractverlenging Bosz bij Vitesse lijkt niet ver weg

CAMPOAMOR - Het lijkt er steeds meer op dat Peter Bosz ook de komende jaren trainer is van Vitesse.
De 51-jarige Apeldoorner heeft een aflopend contract, maar de clubleiding wil hem graag nog twee jaar langer vastleggen. Tijdens het trainingskamp in Spanje zullen beide partijen echter niet praten over een nieuwe verbintenis. Technisch directeur Mo Allach verwacht wel snel duidelijkheid.

Afrondende fase

Eind vorig jaar zijn de eerste gesprekken al gevoerd. Allach is lovend over zijn hoofdtrainer. 'Bosz is de ideale trainer voor de manier waarop Vitesse wil voetballen', vervolgt Allach in het hotel van Vitesse in Spanje. 'Initiatie nemen en dominant zijn. Wij willen continuïteit en ik heb het gevoel dat we nu richting de afrondende fase gaan.' Allach wil eerst een akkoord met Bosz en richt zich dan op aflopende contracten van spelers en eventueel versterkingen voor het nieuwe seizoen. 'De trainer is de belangrijkste positie van een voetbalbedrijf.' Over spelers wil Allach niets kwijt. 

Financial Fair Play

Nieuwe voetballers worden er deze maand niet verwacht bij Vitesse. 'Nee, ik denk niet dat er nog spelers vertrekken of gehaald worden. Maar dit is wel een speculatiemaand. Je weet het nooit. We kunnen zelf ook weinig doen door de scherpe regels van Financial Fair Play, maar zeker nog genoeg om ambitieus te zijn. Daar heb ik een rotsvast vertrouwen in. Ondanks de beperkingen bouwen wij heel specifiek aan een steeds sterker Vitesse. En als je weet wat je beperkingen zijn, weet je nog beter wat je mogelijkheden zijn', aldus de technisch directeur.

Goede stappen

Vitesse wil de totale organisatie volgens Allach in stappen naar een hoger plan tillen. 'Je moet dan denken aan onze Academie, maar ook aan zaken als scouting, fysiologische zaken en data-analyses. We zetten daar overal goede stappen in. Maar het belangrijkste is de integrale visie van onze manier van voetballen. Daar draait alles om. Je ziet het ook aan het concreet maken van onze speelwijze naar de talenten op de Academie.'