Nieuws

Mogelijk binnen 3 weken oplossing treinvertragingen Station Goffert

Mogelijk binnen 3 weken oplossing treinvertragingen Station Goffert
Het spiksplinternieuwe Station Goffert zorgt voor treinvertragingen.
NIJMEGEN - Het spiksplinternieuwe Station Goffert zorgt voor treinvertragingen.
Sinds de opening van het treinstation is de intercity tussen Nijmegen en Den Bosch in de ochtendspits regelmatig vertraagd.
De intercity stopt niet op Station Goffert, maar de stoptrein wel. Als er veel passagiers in de stoptrein stappen, duurt de rit langer dan gepland. Daardoor komt de intercity achter de stoptrein te zitten, waardoor de trein te laat in Den Bosch is. Passagiers missen daardoor aansluitingen.

NS op de hoogte

De NS is op de hoogte van de problemen. 'Je ziet met name in de spits, als er veel mensen moeten in- en uitstappen en het allemaal wat langer duurt, dat het krap wordt', legt woordvoerster Corien Koetsier uit. 'Het is altijd met een nieuwe dienstregeling kijken of het precies past, want het komt allemaal heel nauw. Het is gewoon strak gepland, zodat mensen zo snel mogelijk op hun bestemming zijn. Je ziet in dit geval dat dat enkele minuten vertraging gaat opleveren, soms.'

Oplossing

Volgens Koetsier wordt er gezocht naar een oplossing. 'We gaan bekijken of we de stoptrein iets eerder uit Nijmegen kunnen laten vertrekken, zodat ie niet zorgt voor vertraging van de intercity die erachter zit.' Ze verwacht daar binnen drie weken meer duidelijkheid over te hebben.