Nieuws

Edese studentenhuizen krijgen brief over risico's van feesten

Edese studentenhuizen krijgen brief over risico's van feesten
Alle eigenaren en bewoners van studentenhuizen in Ede krijgen binnenkort een brief van de gemeente over de veiligheid in studentenhuizen.
EDE - Alle eigenaren en bewoners van studentenhuizen in Ede krijgen binnenkort een brief van de gemeente over de veiligheid in studentenhuizen.
De brief wordt verstuurd naar aanleiding van een vloer van een studentenhuis in Ede dat instortte in tijdens een groot feest. Eén bezoeker moest worden behandeld in het ziekenhuis.
Het ongeluk is aanleiding voor de gemeente om alle bewoners en eigenaren van studentenhuizen nog eens te wijzen op de veiligheid.
Woordvoerder Faas van de gemeente: "We zijn natuurlijk allemaal enorm geschrokken van dit ongeluk dat veel ernstiger han kunnen aflopen. We willen naar aanleiding daarvoor toch nog eens wijzen op de risico's van dit soort grote feesten met veel te veel mensen in een huis.'
In de brief staat onder andere dat studentenhuizen niet geschikt zijn voor grote feesten en dat studenten beter uit kunnen wijken naar een zaaltje.
De burgemeester meldde dat hij wilde dat uitgezocht werd of er sprake was van strafbare feiten. Bewoner Christiaan Floor: 'Daar hebben we niets meer van gehoord. Wel hebben we een bijeenkomst gehad met alle bewoners en de brandweer en politie over de veiligheid in het pand.'