Nieuws

Toine Tax Nijmegenaar van het jaar

NIJMEGEN - Toine Tax is vanwege zijn inzet voor de popmuziek en andere cultuur in de stad, Nijmegenaar van het jaar geworden.
Dat is maandagavond bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie.
Tax is de man achter poppodium Doornroosje, dat oktober 2014 in een nieuw pand (her)opende op het Stationsplein. Daarnaast is hij voorzitter van het Cultuur Netwerk Nijmegen (waarin de grote culturele instellingen vertegenwoordigd zijn).
Tax wordt geprezen omdat hij samenwerking met andere organisaties zoekt en een scherp oog heeft voor de kansen die er liggen om Nijmegen als cultuurstad verder te profileren. Dat Nijmegen  uitstekende culturele voorzieningen heeft, dankt de stad volgens de toespraak mede aan hem.

Andere genomineerden

De andere genomineerden waren Eric Hendriks/Hanneke van Stokkom, twee van de mensen achter mijnbuurtje.nl. Dat is een online dorpsplein dat vraag en aanbod in wijken verbindt. Speciale buurtverbinders zorgen dat mensen met elkaar in contact komen.
Doro Krol was de laatste genomineerde. Zij heeft zich de afgelopen jaren bevlogen ingezet als nachtburgemeester van Nijmegen. Vanuit die rol heeft ze talloze initiatieven opgezet. Ze koos daarbij niet alleen voor culturele events en de horeca, maar juist ook voor activiteiten in de wijken en de zorg.
De titel werd voor de zevende keer uitgereikt.