Nieuws

Handtekeningen tegen hoog hek rond schoolplein

Handtekeningen tegen hoog hek rond schoolplein
De dorpsraad van Heteren verzamelt handtekeningen voor een petitie tegen een hek van bijna twee meter hoog rond een schoolplein.
HETEREN - De dorpsraad van Heteren verzamelt handtekeningen voor een petitie tegen een hek van bijna twee meter hoog rond een schoolplein.
Het hek moet er van het gemeentebestuur komen om de overlast van spelende kinderen tegen te gaan.

Klachten

Drie omwonenden van de bredeschool hebben klachten ingediend bij de gemeente over herrie die veroorzaakt zou worden door spelende kinderen buiten de schooltijden om. De gemeente neemt de klachten serieus en heeft besloten dat er een hek moet komen om de kinderen te weren van het plein.
De dorpsraad vindt dat de kinderen een plek nodig hebben om te spelen. Volgens hen is er onvoldoende speelruimte. Hoewel bij de ingang van het schoolplein een bordje 'verboden voor onbevoegden' staat, werd tot nu toe oogluikend toegestaan dat er op het plein gespeeld werd.

Bezwaarschrift

De dorpsraad gaat een bezwaarschrift en een petitie indienen tegen het besluit. Ze denken dat er ook nog wel andere mogelijkheden zijn om het probleem te verhelpen. De raad denkt aan een geluidswerende wal en klimop tegen de muur van de school om het geluid te dempen.
Inmiddels hebben bijna 300 mensen de petitie ondertekend. Aanstaande vrijdag hoopt de dorpsraad nog meer handtekeningen binnen te halen bij de school zelf. Op 15 januari moet de petitie en het bezwaarschrift zijn ingediend.