Nieuws

Buurtbewoners verbaasd over inzet ME Nijmegen: 'Nergens voor nodig'

Buurtbewoners verbaasd over inzet ME Nijmegen: 'Nergens voor nodig'
Bewoners van en rond de Willem Heidtstraat in Nijmegen zijn erg verbaasd over de inzet van de ME tijdens nieuwjaarsnacht.
NIJMEGEN - Bewoners van en rond de Willem Heidtstraat in Nijmegen zijn erg verbaasd over de inzet van de ME tijdens nieuwjaarsnacht.
De brandweer was onderweg naar een brand, toen voorbijgangers in Nijmegen-Oost zouden hebben gedaan alsof ze waren aangereden, waardoor ze de doorgang belemmerden.
'Nergens voor nodig, de sfeer was prima', zeggen meerdere buurtbewoners over de inzet van de ME. Zij vertellen dat er op het kruispunt een vreugdevuur was waar brandweerlieden met een brandweerwagen bij stonden te kijken. Zij kregen een oproep en reden zo opeens met sirene en hoge snelheid weg.
'Er moesten mensen opzij springen om er niet onder te komen', zegt een man uit de buurt. 'Een uur later staat de ME hier zo opeens in linie, terwijl er niets aan de hand was.'

Bruls boos

De Nijmeegse burgemeester Bruls reageerde donderdag boos op het voorval. 'Ze hebben pech, we hebben daar mooie beelden van. Die gaan we goed bekijken, want dit kan natuurlijk niet', benadrukt Bruls.
De burgemeester gaat ervan uit dat een gesprek tussen hem en de raddraaiers niet nodig is. 'Dat wordt een gesprek met justitie.'

2 keer ME opgeroepen

In Nijmegen werd tijdens de nieuwjaarsnacht 2 keer de Mobiele Eenheid (ME) opgeroepen. Voor zover bekend was dat het vaakst in heel Nederland. Naast Nijmegen werd de ME opgeroepen in Culemborg en Utrecht. De burgemeester van Nijmegen kan dat haast niet geloven.
'Dat zou betekenen dat er in de rest van Nederland bijna niks is gebeurd. Maar dat ze bij ons twee keer zijn opgeroepen zegt ook niks. ME is ook gewoon politie. Op andere plaatsen zullen ze meer standaardpolitie inzetten, wij kiezen voor de flexibiliteit en dat heeft zich uitbetaald. Het was rustiger dan andere jaren.'