Nieuws

De jaarwisseling in Gelderland

De jaarwisseling in Gelderland
Wat gebeurt er tijdens de jaarwisseling in Gelderland de jaarwisseling en hoe wordt het gevierd? U kunt de laatste ontwikkelingen hier volgen in ons liveblog over de jaarwisseling.
ARNHEM - Wat gebeurt er tijdens de jaarwisseling in Gelderland de jaarwisseling en hoe wordt het gevierd? U kunt de laatste ontwikkelingen hier volgen in ons liveblog over de jaarwisseling.
De belangrijkste gebeurtenissen.
LIVEBLOG

7.20 uur We sluiten het liveblog. We houden u uiteraard elders op de site op de hoogte van ontwikkelingen.
07.02 uur In een boerderij aan de Fliersteeg bij Nijkerk woedt een uitslaande brand. Het gaat om een leegstaande boerderij.
In #Nijkerk staat een verlaten boerderij volledig in brand. pic.twitter.com/geV0sNRc9h
— Luke Beens (@LukeBNV)
04.50 uur De rust keert terug in Gelderland. De jaarwisseling lijkt op de meeste plaatsen zonder grote incidenten te zijn verlopen.
Op een aantal vernielde prullenbakken en verkeersborden na lijkt de jaarwisseling #Bennekom rustig te zijn verlopen. i.i.g weinig meldingen.
— Renzo Scholte (@WA_R_Scholte)
Oud en nieuw Apeldoorn Zuid is volgens mij goed verlopen. 1 Aanhouding voor rijden onder invloed. Was dus een leuke dienst dankzij bewoners!
— Machiel van de Ven (@polvogelbuurt)
Voor sommige mensen is het bedtijd.
Hoe later de avond, des te schoner het volk. Sommige feestvierders spreken enkel nog in woorden die alleen uit klinkers bestaan.
— Politie Putten (@POL_Putten)
03.50 uur Het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk had om 03.30 uur 6 vuurwerkslachtoffers behandeld aan oog- en handletsel en rook in de longen. Er was ook mooi nieuws. In het ziekenhuis werd om 00.25 uur een jongetje geboren, zijn naam is nog niet bekend.
03.35 uur Vuurwerk in Ede.

03.25 uur De hulpdiensten melden dat een persoon op brandweermensen is ingereden bij een brand in Zutphen. De persoon was niet te spreken over het feit dat de brandweer de een straat had afgesloten in verband met de brand. De automobilist scheurde door, enkele brandweermensen konden net op tijd wegspringen.

03.11 uur Verslaggever Arjan Hoefakker schrok zich rot toen jongeren tot 3 keer toe een lawinepijl in een vreugdevuur gooiden. De pijlen kozen niet het luchtruim, maar ontploften op een paar meter afstand van waar hij een interview stond te doen.
Soort van gevlucht bij vreugdevuur in #Barneveld. Gezellig, tot er 3 lawinepijlen zonder stok in vuur werden gegooid. pic.twitter.com/xNaEP4Yw2Q
— Arjan Hoefakker (@Hoefakker)
Het bewuste moment.
03.10 uur Jan Bouwhuis maakte deze beelden van het vuurwerk in Tiel.

03.00 uur We kregen dit filmpje van Rhona, waarin Sander Draaijer al een vroege 'nieuwjaarsduik' neemt.

02.46 uur In het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem zijn 10 vuurwerkslachtoffers behandeld aan oogletsel en brandwonden. Volgens één van de artsen van de spoedeisende hulp zijn er dit jaar iets meer slachtoffers binnen gekomen dan voorgaande jaren, maar verloopt de jaarwisseling relatief rustig.
02.29 uur De jaarwisseling lijkt zonder al te grote incidenten te verlopen. Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix meldt dat er nog geen enkel vuurwerkslachtoffer zich heeft gemeld bij de eerste hulp. Vorig jaar moesten artsen in het ziekenhuis nog één persoon met zwaar oogletsel behandelen.
Update vanaf 0.00 uur: ruim 20 meldingen, merendeel buitenbranden, containers. Verder middelbrand appartement Zutphen en kleine brand Apeld.
— VNOGregio (@VNOGregio)

02.25 uur De brandweer is op de A1 uitgerukt na een melding van een auto te water. Het bleek echter te gaan om een aantal brandende kaarsjes die bij een bermmonument. Die werden door voorbijgangers aangezien voor de achterlichten van een auto in het water. Naast de brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

02.00 uur Vuurwerk afsteken bij de John Frostbrug in Arnhem

01.46 uur Op diverse plaatsen in Gelderland rukte de brandweer uit voor kleine brandjes en automatische brandmeldingen. In Zutphen is brand uitgebroken in een flatgebouw.
Middelbrand Kappeijne van de Coppellostraat #Zutphen betreft appartement 1e verdieping. 2 TS'en Zutphen en hoogwerker ter plaatse
— VNOGregio (@VNOGregio)

01.45 uur Op de wegen rondom Arnhem-Noord is lokaal sprake van zeer dichte mist.
Extreem dichte #mist in Arnhem Noord bij de wijk Geitenkamp, zicht max 50 meter. Afkomstig van vuurwerk? @OmroepGLD pic.twitter.com/dxechxxYqK
— Arjan Hoefakker (@Hoefakker)

01.40 uur Dinxperlo verwelkomt 2015.

01.30 uur Vuurwerk bij Hoogte 80 op de Geitenkamp in Arnhem.

01.09 uur Projecties op de kerk in Wilp tijdens de jaarwisseling en ter ere van het 1250-jarig bestaan van het dorp.

00.57 uur Zo vierde Tiel de jaarwisseling.

00.49 uur Cameraman Thomas Wustman staat in Vierhouten.
Mooi professioneel vuurwerk in #Vierhouten (bij Nunspeet)!! #OmroepGLD pic.twitter.com/et5Ej6Rd6S
— Thomas Wustman (@ThomasWustman)

00.38 uur
De hulpdiensten zijn in Noord-Oost Gelderland vanaf 18.00 uur ongeveer 40 keer uitgerukt.

1/2 Sfeerbeeld vanaf 18.00 uur: kleine 40 keer uitgerukt voor diverse meldingen waaronder brand (ondergrondse) containers, afval enz.
— VNOGregio (@VNOGregio)
2/2 Sfeerbeeld vanaf 18.00 uur: middelbrand schuren Eerbeek, woningbrand en brand restaurant Apeldoorn, fikse autobrand Lupineweg Apeldoorn.
— VNOGregio (@VNOGregio)
00.25 uur Niet overal wordt het jaar met vuurwerk ingeluid. Hond Bob kan rustig doorslapen.
Wat een stilte in Radio Kootwijk. In de verte een dof knalletje. Bob ligt op haar kussen te snurken.
— Jan de Hoop (@JandeHoop)

00.19 uur Verslaggever Arjan Hoefakker staat in het Veluwse Wilp.
Wilp viert extra groot feest met lichtprojectie op de kerk en groot vuurwerk vanwege 1250 jarige bestaan. #OmroepGLD pic.twitter.com/FhXcnMvCl7
— Arjan Hoefakker (@Hoefakker)

00.18 uur Vuurwerk in de wijk Loovelden in Huissen.

00.14 uur 'Nog nooit zo goed en ontspannen vuurwerk kunnen kijken, zonder blinde darm', schrijft Lieke van der Heijden bekijkt het vuurwerk vanuit het Rivierenland Ziekenhuis.

00.11 uur De eerste melding van vuurwerkschade is binnen.
Schoutenveld bushokje opgeblazen. Bedankt!!! Samenleving draait wel voor de kosten op pic.twitter.com/IzWRihcCal
— Carl van Kasteel (@polmatenwest)

00.02 uur In Huissen wordt het nieuwe jaar ingeluid in de achtertuin bij een vuurkorf.

00.00 uur Omroep Gelderland wenst u een gelukkig, gezond en fantastisch 2015. Deze verslaggevers en cameramensen zijn vannacht op pad om te kijken hoe u de jaarwisseling viert.