Nieuws

2015: nieuwe baan en maak je minder druk

ARNHEM - Heeft u al goede voornemens? Traditiegetrouw willen we afvallen of stoppen met roken.
In 2015 gaan we voor een nieuwe baan en willen we ons minder druk maken. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek over goede voornemens van de ING-bank.

Rust in je hoofd

'We willen lichamelijk en financieel fitter worden', zegt Reinier Steffens van de ING. Door de mogelijkheden van mobiele telefoons en tablets vinden mensen steeds minder rust. 'Daar willen ze volgend jaar iets aan doen.'
Dat merkt ook Thea Legeland. Zij geeft mindfulnesstrainingen in haar praktijk in het Achterhoekse Megchelen. 'We piekeren heel erg veel, daardoor ontstaat veel stress. Met de trainingen leren we om niet aan de toekomst te denken, maar juist aan het nu, zodat de stress minder wordt', aldus Legeland.

Goede voornemens vergeten

Afgelopen jaar heeft 1 op de 4 mensen hun goede voornemen ook daadwerkelijk volgehouden. Overigens vergeten we ook dat we een goed voornemen hebben. 'Wat opvalt is dat eind 2014 nog slechts 48 procent van de Nederlanders aangeeft een goed voornemen te hebben gehad, terwijl een jaar eerder nog door 81 procent werd aangegeven dat ze er eentje hadden', zegt Steffens.