Nieuws

Oudejaarsavond: het knallen is begonnen en de hond krijgt advocaat

ARNHEM - Gelderland maakt zich op voor de jaarwisseling.
Dat betekent oliebollen bakken, lekker voor de tv zitten, champagne drinken, vuurwerk afsteken en op nieuwjaarsdag een frisse duik nemen. En natuurlijk zijn er de goede voornemens. In de top drie staan afvallen, minder druk maken en meer sporten.
Het moet een groot feest worden, maar er zit ook altijd een schaduwkant aan. Elk jaar wordt er voor tienduizenden euro's aan spullen vernield. Verkeersborden, bushokjes, auto's, brievenbussen en vuilnisbakken worden opgeblazen of in brand gestoken.
Meer lezen over Oud & Nieuw-tradities kijk op www.eenwagenvolverhalen.nl.

Stuur uw foto naar Omroep Gelderland

Wij zijn benieuwd hoe u oud en nieuw beleeft! Mail uw foto met in ieder geval de plaatsnaam naar: foto@gld.nl. Grote kans dat u uw foto terugziet op onze site of op tv.
Sinds 18.00 uur mag er vuurwerk worden afgestoken tot 2 uur vannacht. Dat is dit jaar voor het eerst zo laat om de overlast overdag te beperken. Het knalde dan ook direct vanaf klokslag zes uur in Gelderland.
Wim Hageman heeft zo zijn eigen methode om zijn hond Joeri rustig te krijgen.
"Joeri is aan zijn eerste kopje advocaat bezig en zal weinig last hebben van het vuurwerk (zo zat als een toeter). Veilig en goedkoop. Op een kater na heeft Joeri geen last van een halve fles advocaat en ook niet van het vuurwerk."
Veilig en goedkoop.Op een kater na heeft Joeri geen last van een halve fles advocaat en ook niet van het vuurwerk. pic.twitter.com/rZ2YEaWFzt
— Wim Hageman (@4WimHageman)
Het weer ziet er gunstig uit. Volgens MeteoGroup uit Wageningen blijft het droog met temperaturen rond het vriespunt. Er is weinig wind en daardoor kunnen vuurwerkdampen blijven hangen en veranderen in een soort mist.
In Huissen wordt oud en nieuw gewoon buiten gevierd.
In Uddel zijn ze er al goed op voorbereid.
Voorbereidingen 'eindejaarsvuur' #uddel in volle gang Foto's zie http://t.co/y1kogAGCh4 pic.twitter.com/qe3RPXKlHq
— uddel.info (@uddelinfo)
Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen brengt de jaarwisseling door op Mallorca. Ze reed vandaag voor het laatst in haar Raboshirt.
Voor Mary Polman is het een vervelende jaarwisseling, want haar hond Luna schrok van het vuurwerk en is weggelopen.
Wie heeft Luna gezien vanmorgen geschrokken door t vuurwerk weggelopen Overstegen Doetinchem 0642354616 pic.twitter.com/PYmLJfV0QC
— Mary Polman (@Redcurly1958)
In Westendorp verloopt het carbidschieten verrassend met een implosie in plaats van een explosie.

De politie waarschuwt voor op Twitter voor inbrekers, want niet iedereen viert de jaarwisseling op een gezellige manier.
Oudejaarsavond staat op 2e plaats van dagen met de meeste #woninginbraken! Graag verlichting aan, deuren op slot en buren in kennis stellen.
— Teamchef de Waarden (@TC_de_Waarden)
Dave van Harselaar vroeg op oudjaarsdag in de bossen van Ede Linda Davelaar ten huwelijk na precies 100 maanden relatie
Oliebollen bakken, net over de grens in het Duitse Geldern
Sinh Huy Hoang uit Zevenaar heeft veel zin in vanavond
@herminadevries En nog een kiekje van de rij. (foto afkomstig van de bakkerij zelf) pic.twitter.com/8YniAkDq85
— L. Steverink-Jorna (@Mondzorg8erhoek)
In de rij voor oliebollen in Silvolde