Nieuws

Cynische kerstwens thuishulpen Verian

Cynische kerstwens thuishulpen Verian
Medewerkers van thuiszorgorganisatie Vérian hebben op sociale media een cynische kerstwens gedeeld, gericht aan de directie van Vérian.
LOCHEM - Medewerkers van thuiszorgorganisatie Vérian hebben op sociale media een cynische kerstwens gedeeld, gericht aan de directie van Vérian.
Ze reageren daarmee op de grote reeks ontslagen die de afgelopen tijd zijn aangekondigd en de dreigbrief die 19 december verstuurd is.
Afgelopen vrijdag kregen medewerkers van Vérian een dreigbrief binnen waarin stond dat de medewerkers ontslagen worden, als ze hun bezwaar tegen de geplande loonsverlaging niet intrekken. Vérian wil het loon 20 tot 25 procent verlagen. De SP wil opheldering van staatssecretaris van Rijn.
Vérian ontslaat mensen vanwege verregaande bezuinigingen in de zorg. Vanaf 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor het aanbieden van zorg. In Lochem, Wageningen en Apeldoorn zijn al mensen op straat komen te staan. Later bleek dat Vérian de huishoudelijke hulpen toch niet kon ontslaan omdat het Rijk juist extra geld had toegezegd om thuishulpen aan het werk te houden.

Kijk voor meer informatie over de veranderingen in de zorg op zorg.gld.nl.