Nieuws

Wat was jouw moment dit jaar? Eerlijk vertellen!

Wat was jouw moment dit jaar? Eerlijk vertellen!
Op Instagram kies je het meest flatteuze filter, op LinkedIn vertel je vooral waar je goed in bent en op Facebook laat je met name weten wat je leuk vindt.
LOCHEM - Op Instagram kies je het meest flatteuze filter, op LinkedIn vertel je vooral waar je goed in bent en op Facebook laat je met name weten wat je leuk vindt.
De positieve kanten van een ander leer je dus gemakkelijk kennen met sociale media. Maar wie durft zich aan het einde van het jaar echt eerlijk en open bloot te geven? En niet alleen zijn of haar omgeving, maar ook de grote wijde onbekende wereld van het internet te laten delen met jouw meest intieme moment van dat jaar? Nou, best veel mensen eigenlijk! En de verhalen zijn uitgegroeid tot een online hype.

Mijn Moment

Het idee komt van Henk-Jan Winkeldermaat uit Lochem, journalist, fotograaf en videomaker, en heet Mijn Moment. Al meer dan 10 jaar vraagt hij mensen uit zijn netwerk naar hun meest dierbare, belangrijkste, meest aangrijpende of karakteristieke moment van dat afgelopen jaar. Vereisten voor het verhaal zijn simpel; maximaal 500 woorden en gruwelijk eerlijk. Het is in de afgelopen jaren gegroeid tot een online traditie met de feestdagen en de verhalen worden goed gelezen.

Trending topic

Met de hashtag #mijnmoment wordt tussen Kerst en Oudjaarsdag ieder uur tussen 09:00 en 22:00 uur een nieuw verhaal online geplaatst en via Twitter verspreid. De deelnemers en hun verhalen zijn terug te vinden op deze pagina. Er zitten verhalen tussen die meer dan 200.000 keer gelezen zijn en in de laatste dagen van het jaar doet de hashtag #mijnmoment leuk mee in de lijstjes van trending topics. Hoog boven die van radioacties zoals Serious Request met #sr14 of Radio 2 met de #top2000.

Gesprek op Radio Gelderland

Voorafgaand aan de elfde editie sprak presentator Frank van Dijk met Henk-Jan over Mijn Moment en vroeg hem o.a. om een voorbeeld van zo’n persoonlijk verhaal:
En tijdens dat interview gebeurde er bij één van de luisteraars thuis iets bijzonders. En dat leidde voor Henk-Jan alweer gelijk tot een bijzonder ‘moment’.
Foto: Petra Rierink