Nieuws

Maatregelen om hangjongeren Silvolde aan te pakken

Maatregelen om hangjongeren Silvolde aan te pakken
De gemeente Silvolde, de politie, jongerenwerk en een aantal andere partijen hebben genoeg van de hangjongeren rond het wijkcentrum de Lichtenberg in Silvolde.
SILVOLDE - De gemeente Silvolde, de politie, jongerenwerk en een aantal andere partijen hebben genoeg van de hangjongeren rond het wijkcentrum de Lichtenberg in Silvolde.
Daarom hebben zij een aantal maatregelen opgesteld om de problemen met de jongeren op te lossen.
Zo wordt de hangplek bij de voetbalkooi onaantrekkelijk gemaakt om daar te hangen. De kooi zal bijvoorbeeld afgesloten worden met een hek en alleen met toezicht worden opengesteld. Boven de kooi wordt een net opgehangen.
Daarnaast gaan de bovenstaande partijen in gesprek met de jeugd over hun wensen en behoeften. Uiteindelijk moeten professionals een aanbod voor de jongeren gaan creëren. Ook worden de overlastgevende jongeren en de ouders daarvan opgezocht. De overlastgevende jongeren worden meteen bekend gemaakt bij de politie. 

Meer risicojongeren voorkomen

Daarnaast wil de gemeente voorkomen dat er een nieuwe groep van overlastgevende jongeren zal ontstaan. Daarom gaat de gemeente samenwerken met scholen. Zo zal er bijvoorbeeld voorlichting zijn op de scholen, maar ook ouders kunnen een voorlichting verwachten. 

'Hangen is op zich geen probleem'

Wethouder Bert Kuster noemt het 'hangen' op zich geen probleem. 'Hangplekken zijn van alle tijden, de behoefte om vrienden te ontmoeten en dan samen wat te kletsen en te lachen op een 'eigen' plek heeft altijd bestaan. Hangen mag dan ook. De meeste hangjongeren zorgen ook niet voor problemen, maar bij De Lichtenberg liep het dit najaar de spuigaten uit.  Met deze maatregelen willen we weer een gezonde en leefbare situatie realiseren voor jong en oud.'