Nieuws

Smartengeld voor ouders Maja Bradaric

Smartengeld voor ouders Maja Bradaric
Ruim 10 jaar na de moord op hun dochter hebben de ouders van de vermoorde Maja Bradaric een schadevergoeding toegewezen gekregen.
NIJMEGEN - Ruim 10 jaar na de moord op hun dochter hebben de ouders van de vermoorde Maja Bradaric een schadevergoeding toegewezen gekregen.
De jongemannen die de 16-jarige scholiere uit Nijmegen in 2003 wurgden en in brand staken, moeten de ouders gezamenlijk 24.000 euro betalen. Dat bepaalde het gerechtshof dinsdag.
De uitspraak is volgens juristen opmerkelijk, omdat normaal gesproken alleen shockschade wordt toegekend aan omstanders als ze direct geconfronteerd zijn met het misdrijf. De ouders van Maja hebben hun dochter op aanraden van agenten na de moord niet meer gezien.

Directe confrontatie

Maja is door de moordenaars gewurgd en daarna in brand gestoken. Omdat de ouders wel de verkoolde kledingresten en sieraden gezien hebben en heel veel details in de media hebben gehoord, vindt het gerechtshof dat er sprake is van directe confrontatie.

Stichting Tegen Zinloos Geweld

De ouders krijgen van de daders gezamenlijk 24.000 euro. Dat geld willen zij absoluut niet zelf ontvangen. Zij geven dit aan de Stichting Tegen Zinloos Geweld. De daders kunnen het bedrag waarschijnlijk niet betalen. De ouders moeten er daarom zelf de komende jaren achteraan om het alsnog te krijgen, om het aan de stichting te kunnen geven.