Nieuws

Nieuwe gemeente Groesbeek onder toezicht

Nieuwe gemeente Groesbeek onder toezicht
De nieuwe gemeente Groesbeek, die per 1 januari een feit is, wordt onder preventief toezicht van de provincie Gelderland gesteld.Hoewel de nieuwe gemeenteraad van Groesbeek pas half januari wordt geïnstalleerd, is de gemeente niet in staat om op tijd een vastgestelde begroting bij de provincie in te dienen.
GROESBEEK - De nieuwe gemeente Groesbeek, die per 1 januari een feit is, wordt onder preventief toezicht van de provincie Gelderland gesteld.Hoewel de nieuwe gemeenteraad van Groesbeek pas half januari wordt geïnstalleerd, is de gemeente niet in staat om op tijd een vastgestelde begroting bij de provincie in te dienen.
Dit betekent dat voor de begroting en alle begrotingswijzigingen toestemming van de provincie nodig is.
Groesbeek ontstaat door de fusie van Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen. Per 1 januari 2016 gaat de gemeente hoogstwaarschijnlijk Berg en Dal heten.

Ook Apeldoorn en Beuningen onder toezicht

Apeldoorn en Beuningen stonden al onder toezicht en dat blijft gehandhaafd, besloot de provincie dinsdag. Beide gemeenten kwamen ernstig in de problemen door grote verliezen op de grondexploitatie.
Ook het glastuinbouwproject Bergerden, een samenwerkingsverband voor het kassengebied tussen Nijmegen en Lingewaal, is onder toezicht gesteld.