Nieuws

Grote modderkruiper legt bouw sportcomplex Zaltbommel stil

Grote modderkruiper legt bouw sportcomplex Zaltbommel stil
Een grote modderkruiper heeft het werk aan het sportcomplex bij de Watertoren in Zaltbommel voor een week deels stilgelegd.De modderkruiper werd aangetroffen in een sloot.
ZALTBOMMEL - Een grote modderkruiper heeft het werk aan het sportcomplex bij de Watertoren in Zaltbommel voor een week deels stilgelegd.De modderkruiper werd aangetroffen in een sloot.
Omdat het beestje een beschermde diersoort is moeten de werkzaamheden deels stilgelegd worden totdat de gemeente een ontheffing krijgt om verder te werken. 'De werkzaamheden hebben wat vertraging opgelopen, maar hebben niet helemaal stil gelegen. We zijn op een ander deel verder gaan werken', aldus woordvoerder Robert-Jan Bax van de gemeente.
Nu wordt de sloot leeggehaald om te kijken of er nog meer modderkruipers aanwezig zijn. Dat zal wat extra kosten opleveren voor de gemeente. 'Het is niet prettig, maar met een bouw heb je altijd meevallers en tegenslagen', zo zegt de woordvoerder. Het sportcomplex moet in augustus 2016 klaar zijn.

Eerder modderkruiper gevonden

Er werd al eerder een modderkruiper aangetroffen bij de bouw, maar dat ging om de kleine variant. Ook daar moest destijds een ontheffing voor aangevraagd worden.