Nieuws

Culemborg waarschuwt voor vals twitteraccount burgemeester

Culemborg waarschuwt voor vals twitteraccount burgemeester
De gemeente Culemborg waarschuwt voor een vals twitteraccount van burgemeester Roland van Schelven.
CULEMBORG - De gemeente Culemborg waarschuwt voor een vals twitteraccount van burgemeester Roland van Schelven.
Vanmorgen twitterde de gemeente de tekst: 'BurgervaderCulemborg is niet het officiële twitteraccount van burgemeester Roland van Schelven. Volg voor officiële berichten @culemborg'.
BurgervaderCulemborgis niet het officiële twitteraccountvan burgemeester Roland van Schelven. Volg voor officiële berichten @Culemborg.
— Culemborg (@Culemborg)
Burgemeester van Schelven twittert zelf niet. Als hij berichten verstuurt, dan doet hij dat via het officiële twitterkanaal van de gemeente. De burgemeester zegt te hopen dat het nepaccount niet tot verwarring zal leiden. Vandaar dat de gemeente de waarschuwing heeft uitgedaan.
Wandelingetje gemaakt over RvanSchelvenAllee. Fris! Burger stak zn hand op. #blij
— BurgervaderCulemborg (@burgculemborg)
Het nepaccount is sinds 8 december in de lucht en neemt duidelijk de Culemborgse politiek op de hak. Wie er achter het account zit is niet bekend. Nepaccounts komen vaker voor. Ook Koning Willem-Alexander en premier Rutte hebben er last van. Ook in het buitenland gebeurt het veel, zo heeft koningin Elizabeth zelfs verschillende valse accounts.
#Eurovision fancy dress party. Andrew's comeas Gina Gee. Camillamisreadthe invitationfor'Eurotunnel' andhas comeas a train. Awkward.
— Elizabeth Windsor(@Queen_UK)