Nieuws

Gamma en Karwei doen toch niet mee aan cameraproject politie

Gamma en Karwei doen toch niet mee aan cameraproject politie
Intergamma, het moederbedrijf van bouwmarkten Gamma en Karwei, wil niet meewerken aan het laten scannen van camerabeelden door de politie.
EDE - Intergamma, het moederbedrijf van bouwmarkten Gamma en Karwei, wil niet meewerken aan het laten scannen van camerabeelden door de politie.
Dat werd duidelijk na rondvraag bij diverse vestigingen.
In november tekenden diverse bouwmarkten een convenant met de politie. In vestigingen in Ede, Wageningen en Veenendaal kon de politie beelden bekijken van de aankoop van inbrekersgereedschap. Het gaat dan bijvoorbeeld om breekijzers, voorhamers en beitels. Hierdoor hoopt de politie bekende inbrekers beter in de gaten te kunnen houden.

Privacyschending

Intergamma vindt dat dit in strijd is met de privacywetgeving. De deelnemende bouwmarkten wordt nu verzocht de stickers die zij op de deur plakten, waarop melding wordt gemaakt van de samenwerking met de politie, te verwijderen. Werknemers moeten zelf alert zijn en kunnen bij verdachte situaties altijd naar de politie gaan.
Vooralsnog lijkt het er op dat alleen Karwei en Gamma zich nu terugtrekken uit het convenant. Het College Bescherming Persoonsgegevens onderzoekt of het cameraproject de privacy van burgers schendt.