Nieuws

Grote horecacontrole in Tiel; 2 boetes voor roken

Grote horecacontrole in Tiel; 2 boetes voor roken
In Tiel werd vrijdagnacht een grote horecacontrole uitgevoerd; bij meerdere gelegenheden waren zaken niet in orde.
TIEL - In Tiel werd vrijdagnacht een grote horecacontrole uitgevoerd; bij meerdere gelegenheden waren zaken niet in orde.
In 2 gevallen werd een boete uitgeschreven, bij 1 ondernemer wordt een dwangsom gevorderd.
In totaal werden 4 coffeeshops, 12 restaurants, 15 cafés en een recreatiebedrijf gecontroleerd. Dat gebeurde door onder andere de politie, gemeente, brandweer, vreemdelingenpolitie, Belastingdienst en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Geen vluchtwegen en brandbare feestversiering

Bij een bedrijf waar wordt verbouwd, trof de brandweer een brandgevaarlijke situatie aan. De ondernemer krijgt tijd om dit te verbeteren. Bij 16 andere bedrijven troffen inspecteurs zaken aan die niet in orde waren, zoals ongekeurde blusmiddelen, vluchtwegen die niet vrij zijn, niet werkende vluchtweg-aanduidingen en feestversiering die niet brandwerend is. Allen krijgen de tijd om dit in orde te maken.
In 2 horecabedrijven was geen leidinggevende aanwezig. Bij één van die bedrijven wordt hier om onbekende reden een dwangsomprocedure voor gestart. In sommige gelegenheden ontbrak de verplichte leeftijdsaanduiding voor alcoholverkoop, anderen konden geen vergunningen tonen. De NVWA schreef 2 boetes uit omdat er gerookt werd.