Nieuws

Baanadvertentie Juliette (23) massaal gedeeld op internet

Baanadvertentie Juliette (23) massaal gedeeld op internet
Juliette van Nuland (23) zoekt een baan en iedereen mag het weten.
TIEL - Juliette van Nuland (23) zoekt een baan en iedereen mag het weten.
Daarom heeft ze een advertentie gezet in de Weekkranten van Tiel, Oss, Uden en in het Brabants Dagblad. Deze advertentie wordt nu massaal gedeeld op internet.
Open sollicitatie. #lef #stoer Zullen we deze eens trending maken. Retweeten maar allemaal. pic.twitter.com/aiEP6n9ydL
— Peter ter Horst (@PeterterHorst)
Juliette werkt nu nog bij At & O Auto Tuning & Onderhoud in Lith, maar haar contract loopt maart volgend jaar af. Ondanks vele sollicitatiebrieven heeft ze tot op heden nog niets gevonden. 

Twitter

Op Twitter is het bericht inmiddels ruim 1200 keer geretweet, veel twitteraars gunnen Juliette een nieuwe baan. Marcel twittert: 'Geniale zet van deze meid.. Hoop voor haar dat ze veel reacties krijgt..' Margriet voegt daaraan toe: 'mooi dit eigen initiatief, die verdient een baan.'

Drie sollicitatiegesprekken

Juliette is overdonderd door de hoeveelheid aandacht voor haar advertentie: 'ik had absoluut niet verwacht dat het zoveel los zou maken.' En de aandacht heeft ook concreet wat opgeleverd. Juliette is door vijf bedrijven, onder meer door een bedrijf uit Tiel, benaderd en is uitgenodigd voor drie sollicitatiegesprekken.

Harm in Uitvoering

Het is voor jongeren lastig om op te vallen tussen honderden sollicitatiebrieven. Daarom werkt het om op een originele manier te solliciteren.
Harm Edens helpt jongeren daarbij in het nieuwe programma 'Harm in Uitvoering'. In Harm in Uitvoering brengen we het probleem van jeugdwerkloosheid voor het voetlicht, we schetsen een beeld van de generatie en laten zien dat het ook anders kan.
Harm in Uitvoering is vanaf 10 januari elke zaterdag te zien op TV Gelderland.