Nieuws

Onrust over nieuwe supermarkt Hattem duurt voort

Onrust over nieuwe supermarkt Hattem duurt voort
De onrust over de komst van een nieuwe supermarkt in Hattem duurt voort.
HATTEM - De onrust over de komst van een nieuwe supermarkt in Hattem duurt voort.
De gemeente Hattem wil instemmen met de komst van de Lidl bij een bedrijventerrein. Maar concurrenten Albert Heijn en Boni zijn daar tegen. Donderdagavond gaf de Lidl een presentatie op de plek waar de supermarkt moet komen    
De gemeente Hattem neemt binnenkort een beslissing over de komst van een derde supermarkt in de stad. Langer uitstel is volgens de gemeente vanwege de wensen vanuit de bevolking niet acceptabel.
De Lidl wil een nieuwe supermarkt bouwen aan de Populierenlaan. Het college van burgemeester en wethouders is enthousiast over dit plan. Er zijn drie locaties onderzocht: De Bleek, de Van Heemstraschool en de Populierenlaan. Op de laatste locatie is de eventuele overlast het kleinst.

Oneerlijke concurrentie

De bestaande supermarkten spreken echter van 'oneerlijke concurrentie'. Eerder wilde de gemeente namelijk geen supermarkt bij een bedrijventerrein. De concurrenten AH en Boni zien meer in een plan van de Aldi. Die wil een kleinschalige supermarkt bouwen bij de Bleek. Dit zou volgens de bestaande supermarkten een versterking van de binnenstad betekenen. Wel zou deze locatie kunnen leiden tot parkeeroverlast.
De uiteindelijke beslissing voor de derde supermarkt wordt door de gemeenteraad genomen op 15 december.