Nieuws

Groothuis en Schippers winnen Gelders Sportgala

WAGENINGEN - Stefan Groothuis is donderdagavond tijdens het Gelders Sportgala in Wageningen uitgeroepen tot Sporter van het Jaar.
Het gala werd gehouden in het Junushoff Theater waar een kleine duizend genodigden voor waren uitgenodigd.

'Een mooie erkenning'

De schaatser uit Voorst hield bij de mannen handboogschutter Rick van der Ven uit Arnhem en Ajax-doelman Jasper Cillessen uit Groesbeek achter zich. Groothuis won begin dit jaar tijdens de Olympische Spelen in Sotsji goud op de 1000 meter. Op dit moment bereidt hij zich voor op de World Cup-wedstrijd in Heerenveen. 'Maar ik wilde hier toch graag bij zijn, het is een mooie erkenning die je toch weer krijgt', aldus Groothuis die na het Gala direct weer terugkeerde naar het hotel van de ploeg in Wolvega.

Schippers Gelderse sportvrouw 2014

Bij de vrouwen won de 22-jarige Dafne Schippers. De Utrechtse atlete, die dagelijks traint op Papendal daar ook vaak verblijft, won op het EK atletiek dit jaar twee gouden medailles. Ze was de snelste op de 100 en 200 meter. De twee andere genomineerden waren Sifan Hassan uit Arnhem (atletiek) en Laura Smulders uit Horssen (BMX cross).

Hippisch dressuurteam beste sportploeg

De Gelderse sportploeg van het jaar 2014 ging naar het hippisch dressuurteam dat uit vier Gelderlanders bestaat. Bij de talenten jongens werd Niek Kimmann (BMX) door de jury gekozen, terwijl bij de meisjes hockeyster Xan de Waard uit Renkum de talentenprijs won. Kenny van Weeghel uit Elburg kreeg de meeste stemmen in de verkiezing bij de Paralympische sporters. De wheeler won het Gelders Sportgala al veel vaker.