Nieuws

'Het is noodzakelijk maar het doet wel pijn'

ARNHEM - Er zullen ruim 400 banen verdwijnen bij Wegener.
Donderdagochtend werd verteld aan de leiding van de Gelderlander en de Stentor dat er ongeveer 300 banen zouden verdwijnen. Er stonden al 125 banen op de planning.
De reorganisatie bij mediaconcern Wegener hangt samen met de overname door de Belgische uitgeverij De Persgroep, eigenaar van onder meer het Algemeen Dagblad.
Jos van Rijsingen van de Ondernemingsraad Wegener schrikt ervan. 'Het is flink slikken, maar we weten dat we in een krimpende markt zitten, dus het is logisch dat we kosten moeten besparen. Noodzakelijk, maar het doet wel pijn.'
Volgens van Rijsingen wil Christian van Thillo, topman van De Persgroep, in januari beginnen met de reorganisatie. 'Maar daarvoor moet hij eerst toestemming krijgen voor de overname door de ACM (opvolger van de Nederlandse Mededingingsautoriteit).' Er gaan ongeveer 150 mensen op de redactie uit.

Geen gevolgen voor de lezer

Volgens van Rijsingen heeft Van Thillo verteld dat lezers niet veel van de reorganisatie zullen merken. 'De regionale titels blijven bestaan en de regionale invulling zal niet anders worden. Er zal meer gewerkt worden met freelancers en correspondenten. Wij gaan als ondernemingsraad uitzoeken of de topman dat waar kan maken.'
Het zijn zware tijden voor Wegener. Eerder was er al sprake van het gedwongen ontslag van 180 tot 200 werknemers bij het mediaconcern.